Вървя по пътя на нощта,
следвам лунната светлина,
а стъпките ми отекват в мрака,
отдавна забранен звън,
зашумоля камбаната на влака,
седя на релсите скована като пън,
шофьорът ме погледна със уплаха.
Цялата тишина на света се бе събрала в един сън,
дори и насреща-идващата машина не издаде нито стон.
Ами звънът?....Какъв бе този звън, който ушите чуха?
Ненормална не съм (май), но не съм и глуха
и все пак оставаше метър, а скоростта не намаляваше,
а аз видях лицето на машиниста и погледа му срещнах,
халюцинации нямам (май), но не съм и сляпа,
продължавам да седя и да следя пътя, скъсяващ се помежду ни.
А за какъв сън ставаше дума? Разтресе се от тази мисъл ума ми,
ненормална не съм (май), но спомени имам,
но въпреки това седя там и светлините ме заслепяваха
и после се сетих каква лунна светлина..та то беше ден,
халюцинации нямам (май), но какво е нощ знам,
а какви релси бяха тези стъпала по които вървях
и какъв влак се луташе из коридора на входа.
Луда ли съм....или пък май прекалих с тревата?...
-2001г.-
© Елмо All rights reserved.