Наваля ме като дъжд, окъпа
сърцето ми със страст и отлетя
любовната ти буря… Скъпа,
останах сред поле с цветя,
попили капки от пороя –
във плач са техните лица…
И толкова е тихо, мила моя,
след тебе… Хиляди слънца
изгряват тъжни, но не могат
да стоплят ледната ми гръд.
Върни се, моля те! За Бога,
обичай ме за сетен път!
© Стефан All rights reserved.