Дъждът навън се сипе нежно
И капки по стъклата пак текат,
в душата ми е чисто, бяло, снежно,
Очите ми без глас мълвят...
Дъждът се бавничко усилва
И кални локви има пак,
Лицето нежен вятър милва,
в душата ми царува мрак!
Нощта е тиха и красива,
Дъждът единствено шуми,
Водата, непокорна, пряма, дива,
Мие долу мръсните коли.
Във мислите ми ти пристигаш
И стопляш моята душа,
И нежно, тайно ми намигаш,
И казваш ми: "Със мен ела"...
И тръгвам аз след тебе доверчиво,
По детски хванати сме за ръка
И нищо тука вече не е сиво,
И няма вече никаква тъга.
И гледам аз навън колите,
Но виждам само твоя лик,
Със теб споделям си мечтите,
За теб си мисля всеки миг.
И всичко светло и красиво,
Защото ти си пак до мен
И всичко ми изглежда живо,
А нощта е светъл ден...
Мечтите ми се съживяват,
Забравям мечтая аз
И чувствата не ми се подчиняват
Не искам, но за теб жадувам аз!
Светкавица пронизва вън небето,
Пронизва го като стрела
И в миг изчезва ти лицето,
И сеща ме, че си мечта...
И буря имам във душата,
Защото ти не си до мен,
Сама проклинам си съдбата,
Защо си тъй отдалечен?
И тази буря ще вилнее,
Ще погубва моята душа,
Но мисълта за теб ще оживее,
За мене ти си моята съдба!
И всеки дъжд за теб напомня,
И всяка буря ми шепти,
Че сърцето вечно ще си спомня,
Че слънце в бурята си ти!
© Кристина Пейкова All rights reserved.