Любовта ми като счупена чаша
се разби на парчета във мойте ръце
и отдавна отказва сърцето
да събира парче по парче...
Тази чаша бе пълна догоре
преди толкова много лета
със целувки, със нежност, със обич,
а какво има в нея сега?!
Безразличие, мъка, умора
я изпълват докрай, до ръба...
И отдавна е с ясна присъда -
на парчета във мойте крака...
... И не зная какво да направя,
не остана надежда сега,
че от тези парчета ще мога
свойта чаша-любов да слепя...
© Анета Русева All rights reserved.