Плачат очи натъжени,
плаче душа наранена,
плаче мисъл осквернена.
Мисли, чисти и пак тръни
ти по пътеката си бяла!
Живей, живей напук на всичко,
сърцето изтерзано пак реве
и къса мислите в главата
в утайка спират на ума!
Кога ще мога да почина
от тягост, мъка и нега,
затуй, че пръкнала съм се на земята
от майка изтерзана за деца!!!
Защо ли Господ отреди ми
една Съдба за тоз живот,
безпирно лутайки се в мисли
да диря изход, брод след брод?
Живей, живей и пак мъчи се,
затуй, че грешки правиш ти,
затуй, че истината за човека
остава там в мъгли!
Кога ли можеш ти, човече,
щастлив да бъдеш тук, сега?
Дали парите биха дали
щастие на някого сега?
© Инци All rights reserved.