на Росица
След грохота на словопада,
в лоното на свята тишина,
съзирам чувствените клади
в безмълвен поглед на жена.
Очите ѝ предсказват тайни
от далечни, звездни светове...
О, тези мигове безкрайни
на светлина, която ме зове!
Изгряват нежните пространства
и топъл полъх радостно трепти.
Душата с приливите странства,
запалена от звездни висоти.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
* – Акатист – религиозна песен, възхваляваща и в името на Господ. Акатист се изпълнява на празник.
© Стойчо Станев All rights reserved.