Ще се откажеш ли от мен, ако внезапно
морето се оттегли от скалите,
ако си тръгне наранено, безвъзвратно,
и с радост отдаде се на вълните?
Ще се откажеш ли от мен, ако луната
жестоко се разсърди на небето,
намусена изгрее наобратно,
и сълзù ù покапят по лицето?
Ще се откажеш ли от мен, ако вината
реши да се венчае за деня ти,
и не посмееш да си тръгнеш от жена ти,
а ме прогониш даже от съня ти?
Ще се откажеш ли от мен, ако помръкна
и времето неволно те притисне,
ако внезапно спомена за мен замлъкне,
а липсата за гърлото те стисне?
Ще се откажеш ли от мен, ако заплача
и чакам в нищото, с любов да ме прегърнеш,
но разстоянието окаже се палача,
дали за мен внезапно ще се върнеш?
Ще се откажеш ли от мен, ако си тръгнеш...
© Неземна All rights reserved.