10.02.2017 г., 13:44 ч.

Ако си тръгна 

  Поезия » Любовна
331 0 1

Ще се откажеш ли от мен, ако внезапно
морето се оттегли от скалите,
ако си тръгне наранено, безвъзвратно,
и с радост отдаде се на вълните?

 

Ще се откажеш ли от мен, ако луната
жестоко се разсърди на небето,
намусена изгрее наобратно,
и сълзù ù покапят по лицето?

 

Ще се откажеш ли от мен, ако вината
реши да се венчае за деня ти,
и не посмееш да си тръгнеш от жена ти,
а ме  прогониш даже от съня ти?

 

Ще се откажеш ли от мен, ако помръкна
и времето неволно те притисне,
ако внезапно спомена за мен  замлъкне,
а липсата за гърлото те стисне?

 

Ще се откажеш ли от мен, ако заплача
и чакам в нищото, с любов  да ме прегърнеш,
но разстоянието окаже се палача,
дали за мен внезапно ще се върнеш?

 

Ще се откажеш ли от мен, ако си тръгнеш...

© Неземна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??