Осъмнах в две ръце и топли устни,
след сякаш стогодишния си сън.
Бленувах да си истина, а не изкуство,
преди камбаната да бие с троен звън.
Изстрадах те до кръв и тежка болка,
с невяра в безтревожното си бъдеще.
Човешка ли бе мъката ми толкова,
щом сбъдвах най-кошмарните си сънища?
Амнистия измолих си от Бога,
че в този свят покой да ме
намери.
Мълчах, защото писмено и
словом,
присъда - без любов, е смърт без време.
Тъгата ми в прегръдките ти стихва
до унес на блажения ми пулс.
Една любов без вяра не пониква,
щом в нечие сърце не си я чул...
©тихопат.
Данаил Антонов
21.05.2024
© Данаил Антонов All rights reserved.
The work is a contestant:
Шифърът на Леонардо: Да закодираме скрито послание в поезията си »