May 14, 2021, 12:04 AM

Ангел с дяволска душа 

  Poetry
259 0 0

Тя е като ангел от небето слязъл.

Добра. Смирена. Като фея.

Но живота тежко я е белязал

да носи дяволска душа във нея.

 

Разкъсвана е на две отделни части.

Доброто и злото се борят за надмощие.

Бушуват в нея неспирни страсти.

Различна е във всяко денонощие.

 

Привидно кротка и вежлива,

изглежда тя като добро момиче.

Понякога е доста срамежлива,

затворила душата си в клетка, като птиче.

 

Но когато дяволът във нея надделее,

тя пуска птичето затворено във клетка.

Да се доближи до нея никой не смее.

И никой не може да й държи сметка!

 

Тогава дяволът вилнее и руши,

а ангелът във нея кротко дреме.

Със сексапил всеки може да изкуши.

Изгаря всичко по пътя си за нула време.

 

А после ангелът взима превес,

и се превръща тя във кроткото момиче.

Дяволът сладко ще спи нощес,

затворен във душата й като птиче.

© Татяна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??