~~&~*
Снощи както си стоях
И кротко съзерцавах Небесата...
Някой в шатрата ми влезе
В ръце със огнена кама...
Очите Му горяха...
А устните - ВУЛКАН!
И глух бе...
И сякаш НЯМ
А устните - ВУЛКАН!
АНГЕЛ НАД ГЛАВАТА МИ
ЛИ СЛЕЗЕ!?...
Присвих в Покорство колене
А Той погали нежно
Моите нозе...
И все тъй безмълвен
До нозете ми приседна... ~*
- Като Дракон в длан съм...
(чух се да прошепвам)
- ОКОВАН С ОБЕТ
за китката на Воин в бяс...
*~ (...и замълчах)
И ОСТРИЕ
ПРОРЯЗА МОЯТА ДУША!
Огън в Меч...
Преряза Благата уста
(Дето Бог ми я отрече)
... И кръв обагри
бледите уста...
... И кръв обагри
Златното ѝ Цвете
А ТОЙ СТОИ
... ВСЕ ТЪЙ НЯМ!
~~&~*
И Чу се плаха песен...
Очите пееха...
СЪС ПЛАМ!
Едни очи горяха...
ЖИВ ВУЛКАН!
~~&~*
Ангел пееше
А АЗ МЪЛЧАХ...
И горко заоплаквах
Златното си Цвете...
Което
ЗААЛЕНЯЛО от кръвта...
Сега по-девствено
Блестеше...
И сякаш~*
ЖЕРТВЕН БЕ ОЛТАР
На думите изпети...
(И ето песента) ~*
“ ...
В Реката на Живота
се огледах
и в перлените дипли
там видях
едно момиче
в цвят на
Дива мента...
Обърнах се
И вдъхнах
От тази свежест
С искащо лице...
И ПОЖЕЛАХ!
Златното ѝ
Нежно Цвете!
~~&~*
Не устоях на зова
Уж далечен...
Че Ангел просеше за себе си
НЕБЕСЕН!
И ридаше тъй
НЕЖНО МИЛО
Че Долетях
До този Свят~
УЖ ТОЛКОВА ДАЛЕЧЕН...”
~~&~*
И понеже Меч
разряза моята уста...
Изписах с пръсти
Във пръста
Самотен Дракон съм...
Във Обетована земя
Чийто Дар аз няма
Да почувствам...
Защото~
Окована днес с Обет съм...
Към китката на Воин в бяс
Ту идващ...
Ту Вихрено
ОТИВАЩ...
Нанякъде
Неистово крещящ
И СТЕНЕЩ!...
И ето пак...
Изостави Сърцето ми
Нямо...
И замина натам
Откъдето дойде...
И плаче ненужен скутът ми...
МРАК!
Завръщам го само с цветето
Дар от Господа Благ
Дето сега в кръв алена
Нямо
Разплакано
ВЕХНЕ...
~~&~*
И Чу се плаха песен...
Ангел пееше
(И глух бе...)
а не бе така...
И ето пак...
Замахна с огнена кама...
(уж кротичко стоящ
в нозете ми на Дракон вече слаб)
но вместо Острие...
УСЕТИХ...
Как устни впи
В разрязаната ми уста
А с острието огнено
Изписа във пръстта
ОБИЧАМ ТАЗ УСТА!
И Златното ѝ
НЕЖНО ЦВЕТЕ!!!
Защото...
Всеки път
ЗАВРЪЩАШ МЕ
Във тази Обетована Земя...
При себе си...
Чрез своя Чар
И този Чист Олтар
Дето днес
Пак
СВЕЩЕН НАМЕРИХ!
Аз съм Твоят Воин
В Бяс...
Аз привързах те към мене!
... И замълча
~~&~*
19 август 2010 г
*~ Момичето обичащо Ангел~*
Л-Е
© Л-Е All rights reserved.
И сякаш НЯМ
А устните - ВУЛКАН!"