Apr 9, 2017, 1:13 AM

Априлско 

  Poetry
485 1 3

Понеже ми харесва
априлското стакато
със полъха на есен
и с привкуса на лято,
понеже ме поръсват
избухналите клони
със пъстър дъжд, откъснат
от шепата на пролет,
понеже се събудих
под щъркелова сянка,
а щъркелът е влюбен
в един прозрачен вятър,
понеже съм суетна
като априлска утрин,
два облака наметнах –
най-цветна да съм утре!

© Христина Мачикян All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??