9 апр. 2017 г., 01:13

Априлско 

  Поэзия
487 1 3

Понеже ми харесва
априлското стакато
със полъха на есен
и с привкуса на лято,
понеже ме поръсват
избухналите клони
със пъстър дъжд, откъснат
от шепата на пролет,
понеже се събудих
под щъркелова сянка,
а щъркелът е влюбен
в един прозрачен вятър,
понеже съм суетна
като априлска утрин,
два облака наметнах –
най-цветна да съм утре!

© Христина Мачикян Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??