Jul 31, 2024, 10:00 AM

Авитохол препуска през степта 

  Poetry » Strict forms
150 2 6

Шаманите предрекоха храбреца,

който в светъл ден ще се яви.

Изплете самодивата венеца...

- Ковачо, меча славен изкови!

Светкавица митична улови

сред бурите духа на святостта

и с него конника един обви -

      Авитохол препуска през степта.

 

Чуй думите, от храма, на мъдреца:

" Света избраният ще обнови! " .

Честта на вековете, без Твореца,

от грехове и подлости кърви.

" Повярвайте ( страхът сега мълви )

във поробителят ни е властта! " .

Синът на идното врат не преви -

      Авитохол препуска през степта.

 

" Ще бъде Дуло... " - полъх от ветреца

премина през гори и над треви,

а песента зовяща на певеца

със огън нощен мощно се изви.

Ръката на началото отви

от планините скални смелостта

и кан сюбиги нов благослови -

      Авитохол препуска през степта.

 

" На бунт, Балккар! " съдбовност изреви!

В Дилом Твирем ликувай свобода!

Обединителят ще се яви! -

      Авитохол препуска през степта.

      

© Асенчо Грудев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??