Шаманите предрекоха храбреца,
който в светъл ден ще се яви.
Изплете самодивата венеца...
- Ковачо, меча славен изкови!
Светкавица митична улови
сред бурите духа на святостта
и с него конника един обви -
Авитохол препуска през степта.
Чуй думите, от храма, на мъдреца:
" Света избраният ще обнови! " .
Честта на вековете, без Твореца,
от грехове и подлости кърви.
" Повярвайте ( страхът сега мълви )
във поробителят ни е властта! " .
Синът на идното врат не преви -
Авитохол препуска през степта.
" Ще бъде Дуло... " - полъх от ветреца
премина през гори и над треви,
а песента зовяща на певеца
със огън нощен мощно се изви.
Ръката на началото отви
от планините скални смелостта
и кан сюбиги нов благослови -
Авитохол препуска през степта.
" На бунт, Балккар! " съдбовност изреви!
В Дилом Твирем ликувай свобода!
Обединителят ще се яви! -
Авитохол препуска през степта.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados