Sep 17, 2024, 8:12 AM

Автопортрет с огледало 

  Poetry
53 1 1

АВТОПОРТРЕТ С ОГЛЕДАЛО

 

Нали съм надарен с прекрасно тяло,

макар че във главата съм фенер,

най-сетне се видях във огледало! –

по моите пропорции и размер.

 

И – както бях с хавлийката наметнат,

и тя от мен се свлече изведнъж! –

и малко ми остана да се светна,

че още за девойките съм мъж.

 

Поех си въздух, сетне – пряко сили,

натегнах бицепс, ханш и рамене.

Кво да говорим? – чар и сексапили,

събрани като в буре с шардоне.

 

Аха, да пипна! – мускулчето трепка

под лятната ми ризка на райе,

От мен по-сладка гроздовата чепка,

макар че се съмнявам, ще да е!

 

По-тих дори от летните авлиги,

летящи над полетата с овес,

мълча си – за прочетените книги,

и всички, дето писал съм до днес.

 

Живея си тъй кротко и нечуто,

че ви оставям – ако не греша? –

седемдесет кила с таланта – бруто,

и шепичка от своята душа.

 

15 септемврий 2024 г.

гр. Варна, 12, 05 ч.

 

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??