С чужда пита
помен не правя.
(Много обичам
своите мъртви.)
Съ́лзи не лея,
по чужди гробове.
(И какво от това,
че живите,
и затова,
все ми се сърдят.)
Знам... Внезапно
свършва този живот.
Затова го живея
с радост,
с чувство и мисъл.
Давам.
Каквото имам.
Както умея.
Докогато Бог е орисал.
© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.