Народе, отхвърли от себе си тоз мрак!
На тоз ден изклани са българи в Батак.
Празник на смелостта, мъжеството е днес,
но всеки сега гледа само своя си интерес.
Пример за единство тези хора са били,
но днес почти всички нас нещо ни дели!
Тези българи са паднали за свободата,
а днес ценят се келепирът и парата!
Или всички ще оправим тази държава,
или България в нищото ще заминава!
© Георги All rights reserved.