Sep 4, 2024, 8:31 AM

Бавна септемврийска вечер 

  Poetry
101 4 3

БАВНА СЕПТЕМВРИЙСКА ВЕЧЕР

 

Бавна септемврийска вечер. Нека да си помълчим.

Нейде в залива – далечен, корабът надипля дим.

Мъкне облакът чембери върху щърбата Луна.

Къкри, ври и се чумери! – всяка следваща вълна̀.

Съскат сухите тръстики, скърцат сивите скали.

 

Впил във нас стрели и пики, дълъг дъжд ще ни боли.

Гларусът ще ни окряска, ще ни трака с празен клюн.

Време е за сетна ласка в шепата на Бог Нептун.

Над косите ти се свлече от луличката ми дим.

Бавна септемврийска вечер. Нека да си помълчим.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??