Този палав вятър есенен
цял ден с мене си играе.
Пей ми свойта песен весела,
за протестът ми нехае:
Иска двама да танцуваме
на килим от златни листи.
И из парка да лудуваме..
За дете ли той ме мисли?
Как да се замерям с кестени-
вече съм жена голяма.
А във дните топли есенни
бавно се разхождам само.
И въздъхна тъжно вятърът.
Няколко сълзи пророни...
После бързо хукна някъде-
който иска-да го гони.
© Надежда Тодорова - НадиКа
© Надежда Тодорова - НадиКа All rights reserved.
The work is a contestant:
Есента - сезон на равносметка, сезон на мъдрост, сезон на тъжна красота »