Бегълка
Едно разтърсващо и сърцебиене силно,
един учестен дъх и развълнуван,
разстояние така късо и непреодолимо,
най-хубавият миг от сън несънуван...
Една трепереща нежна ръка,
копнееща повече от всичко някой да прегърне,
между разума и сърцето се протяга сега,
но свих я в юмрук и се обърнах...
Един поглед от любов забит в мен,
който длъжен е моите очи да избягва,
една част от неизживян ден,
която постоянно си представяме...
Една ситуация силна и така неизбежна,
в която просто чувствата разума надвикват
заглушават съвестта с викове на надежда,
която по правило последна умира...
Едни устни като за вода в пустиня жадни,
най-после сливат се, докосват се горят,
захапват другите, целуват безпощадно
и всичко ще изчезне след мигът...
Една любов осъдена да не съществува,
но една постоянна от затвора бегълка,
да изживее онова, което всяка нощ сънува
преди зад решетките да я хвърлим пак...
25.08.2016
© Радослава Михайлова All rights reserved.