БЕЗ БОГ
Без да вярвам в бог дори само за кратко,
без капка смут да нарисувам ада в стихове,
видях и дим, и жар, и жупел в низ от спомени,
де пъклен кол заби там зло в отломките им огнени!
Без да вярвам на болния,
да бъда на негово място!
Без да помагам пряко!
На жадния вода не нося,
а гладният може и още!
Не, не в нужда наистина,
моята реалност е друга…
Без да вярвам,
само рисувам - тук,
рисунка…
но не и картина!
© Слав Петров All rights reserved.