22 мар. 2011 г., 19:04

Без бог 

  Поэзия » Другая
773 0 0

БЕЗ БОГ

 

 

 

Без да вярвам в бог дори само за кратко,

без капка смут да нарисувам ада в стихове,

видях и дим, и жар, и жупел в низ от спомени,

де пъклен кол заби там зло в отломките им огнени!

 

 

Без да вярвам на болния,

да бъда на негово място!

Без да помагам пряко!

На жадния вода не нося,

а гладният може и още!

Не, не в нужда наистина,

моята реалност е друга…

 

 

Без да вярвам,

само рисувам - тук,

рисунка…

но не и картина!

© Слав Петров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??