Пороят се изсипа с ярост бясна
и този град уплаши пак до смърт.
Едно дете вървеше с пламък страстен,
в безпътица създаде дух и път.
А в бурята съзря сърце горещо
и беше свито в своя скут навън.
Блестяха две очи от тази среща,
в бездомното кутре от свиден сън.
© Васил Борисов All rights reserved.