Делникът -
мечта
зад бариера.
Утрото -
несплетено въже.
В дим
и плесен -
неродено вчера.
Тежки стъпки -
спомен -
за мъже.
Плач
и песен -
сокът на лозите.
Леден шепот -
смръзнал
звезден грозд.
Беловласи -
детството,
мечтите.
Глухота!
До пеещ -
в мрака -
Дрозд.
© Донка Василева All rights reserved.
Чувала съм, че безглаголно стихотворение се пишело много трудно, а на мен просто ми се изля...Беше преди време. Имам и още няколко...