Със стиснати зъби избутвам зениците,
да погледнат натам - където е...
"малко преди да започне безкрая".
Усмивка, застинала от хилядолетия с
прогнилите зъби на изпуснато време,
учи минаващите невинни... на ценности.
Ако ти дойде ангел на гости,
ще му облечеш ли костюм за жалеене?
Рисувай с червено, с пурпурно -
после със черно.
Задраскай мечтите на празния лист...
докато Небето не ти покаже зеленото,
с тънка четка в зениците на...
провален оптимист.
Попълни самотата си с кървави хиксове.
Избери най-големия - помоли го да седне
на трона на твоето АЗ...
А когато суетата най-сетне ти писне -
вгледай се в ангела и... просто попитай:
- Господине, знаете ли приказката за смисъла?
Иска ми се да я чуя от Вас!
© Георги Колев All rights reserved.
Неподражаем стил!