6 mar 2010, 20:13

Безпътието... указателен знак 

  Poesía
771 0 2

Със стиснати зъби избутвам зениците,

да погледнат натам - където е...

"малко преди да започне безкрая".

  

Усмивка, застинала от хилядолетия с

прогнилите зъби на изпуснато време,

учи минаващите невинни... на ценности.

  

  Ако ти дойде ангел на гости,

ще му облечеш ли костюм за жалеене?

Рисувай с червено, с пурпурно -

после със черно.

Задраскай мечтите на празния лист...

докато Небето не ти покаже зеленото,

с тънка четка в зениците на...

провален оптимист.

Попълни самотата си с кървави хиксове.

Избери най-големия - помоли го да седне

на трона на твоето АЗ...

 

А когато суетата най-сетне ти писне -

вгледай се в ангела и... просто попитай:

- Господине, знаете ли приказката за смисъла?

Иска ми се да я чуя от Вас!

© Георги Колев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • ... добре, че има кой да постава знаците и ангел, разказващ смисъла... д(т)ревното зелено на Небето се вижда само в тъмното...!
    Неподражаем стил!
  • Обърнах се да видя Смисъла,а той посочваше ме с пръст и се почувствах бумерангово!
Propuestas
: ??:??