Nov 20, 2013, 7:46 AM

Безрадостната кучешка съдба 

  Poetry
330 0 0

Безрадостната кучешка съдба

не мога аз на вас да ви опиша –

едничък все да бъдеш на света,

нежелан да скиташ, все така да скиташ…

 

Да си нямаш дом, а само твърд асфалт

и в горещо лято, и в студена зима.

Уют домашен нивга не познал –

да мечтаеш миг поне такъв да имаш…

 

А когато в пристъп на безумен глад,

корички сухи ти потърсиш при човека…

те посрещат – пратеник от черен ад –

с камък, пръчка и юмрук. Утеха

 

не откриваш даже в детските очи –

те блестят от злоба притаена.

Уж невинни са, а камъкът лети –

в теб душата пò е наранена.

 

Без дом, без обич – това ти е съдбата,

едничък все да бъдеш на света.

Най-тъжното в нея… самотата…

Безрадостната кучешка съдба.

© Или Дадарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??