Безсмъртна
Душата ми е скитница на кея
избягала от своята съдба ...
Измъчено се вкопчвала в нея
ръката на печалната мечта.
Погубена политнала в небето-
разкаяна лежала на брега.
Сърцето ми удавно в морето
разкъсано умряло от врага.
Разбива се една вълна в кея,
заливаща ме с пясък разпилян.
Не виждаш ли къде сега се рея?
Сърцето ми е мъртъв океан!
Не чуваш ли как тихичко си пея?
Щурчетата са моя шепот там.
Усещаш ли как с вятъра се вея?
В косите ти съм оня полъх ням.
© Зорница Цветкова All rights reserved.
Ще вляза тихо, кротко ще приседна
ще вперя поглед в мрака да те видя
и когато се наситя да те гледам
ще те целуна и ще си отида
Ето например това, цитирам го за втори път като аргумент. Да виждаш рими като: там - ням, пея - вея - рея - кея? И те стават, но за нещо като: там ням хулиган // мята се като пиян // стига мига на парцали // стига викал "мали, мали". (това е стихотворение на 8 годишният ми племеник)