Sep 24, 2009, 12:41 PM

* * * 

  Poetry
526 0 4

* * *

 

На Ю.

(когато те обичах до полуда...)

 

В ръцете ти топя се като сняг

и с жадни устни пия дъждовете.

Морето в мен намира в тебе бряг

и своя съд посрещат страховете.

В ръцете ти съм крехка и ранима,

безумно слаба, тиха и добра.

Тъй мразена жестоко, тъй любима...

И всявам студ и нося топлина.

В ръцете ти се раждам и умирам

и няма път, но няма как да спра...

В горчивото и сладко все намирам.

Ти си платно! Рисувам любовта...

В ръцете ти се спъвам и политам

и кърша клони, и садя цветя.

От всичко бягам! Всичко да опитам!

Гася пожари, но сама горя.

В ръцете ти съм пешка и царица.

Печеля... Губя... Няма правила!

Змия отровна, лека дива птица...

Със теб живея, с тебе ще умра...

© Кристина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??