* * *
На Ю.
(когато те обичах до полуда...)
В ръцете ти топя се като сняг
и с жадни устни пия дъждовете.
Морето в мен намира в тебе бряг
и своя съд посрещат страховете.
В ръцете ти съм крехка и ранима,
безумно слаба, тиха и добра.
Тъй мразена жестоко, тъй любима...
И всявам студ и нося топлина.
В ръцете ти се раждам и умирам
и няма път, но няма как да спра...
В горчивото и сладко все намирам.
Ти си платно! Рисувам любовта...
В ръцете ти се спъвам и политам
и кърша клони, и садя цветя.
От всичко бягам! Всичко да опитам!
Гася пожари, но сама горя.
В ръцете ти съм пешка и царица.
Печеля... Губя... Няма правила!
Змия отровна, лека дива птица...
Със теб живея, с тебе ще умра...
© Кристина Все права защищены