От какво се така оплаквам, кажи ми!
Толкова много получих от семейството.
Избегнах случайно тежките режими.
По-добре от мен познават лакейството.
Не е нужно на опашките да се редя
за трите хляба и пакетът със банани.
А аз всячески опитвам да си навредя,
оставяйки обидните думи неприбрани.
Как да разбера кое от всичко е грехота
като с нея ме обливат от ранни зори?
Не различавам в очите тъжни доброта,
защото съвестта си побутнах да гори.
Но чета от вчера завладяваща книга.
Тя в действие ми посочи провинението.
Превръзката на очите вече ми стига.
Ще предам като подарък извинението.
И нека разчистя пътя на познанието,
запътило се право към пълното щастие.
Нека насила отворя си съзнанието,
потънало в тъма от липса на участие.
© Биби All rights reserved.
Явно съм успяла да предам това, което бушува в и около мен.
И съм радостна, че сте с отворения съзнания!