До мен се спусна от върха,
пиедестал не те поблазни.
Не взе отгоре и троха
от примамливите съблазни.
Понечих да ти сторя път,
да те последвам към мечтата,
готов бе в мене босякът
уверен да плати цената.
А ти с усмивка ме пое
в прегръдката си лекокрила,
прегърбените рамене
изправи и ми вдъхна сила
да се издигна над деня.
И си повярвах, не залитнах.
С високо вдигната глава
до теб закрачих ... и политнах.
© Светличка All rights reserved.
The work is a contestant: