Не ме бичувай с твойта злоба.
Аз виждам вътре в теб
дори и да мълчиш.
Аз чувствам твоята омраза,
дори да я прикриваш под "любов".
Недей ме обвинява в твои грешки.
Изборът да си ЧОВЕК, стои до теб!
Вина аз нямам, че избираш грешно
и няма да платя избраното от теб!
Не ме обиждай с глупави постъпки,
със приказки измислени от теб,
защото те разкриват твойта същност,
която мислиш, че прикриваш пред света.
Мрази ме
и разказвай, че съм лоша!
Аз няма да те спра,
ще те оставя да се разрушиш, до край!
И може би, ще се събудиш от съня ти,
на който неусетно ти си станал цар.
Защо грешиш, а после
търсиш прошката във Бога?!
За твойте грешки плащаш само ти!
И прошката не може друг да ти я дава,
нужно е да съумееш сам да си простиш.
Аз мразя лицемерието свише :
да правиш грях след грях
и да молиш Бог да ти прости.
Прости си ти, за грешките, които правиш.
Бог няма. Тук, ние сме сами...
© Нели Р All rights reserved.