Б О Г О Р О Д И Ч Н О
Мираж ли е, че дълго си ме чакала,
божествена, като сонетен стих,
а боговете вместо теб са плакали
и са удавили в сълзи копнежа тих?
Космичен лъч в нощта невероятна
събуди богородичното в мен.
А твоят глас е като ласка лятна,
избягала от есенния плен.
© Николай Христов All rights reserved.