15 oct 2008, 14:59

Богородично 

  Poesía » De amor
694 0 18

Б О Г О Р О Д И Ч Н О

 

Мираж ли е, че дълго си ме чакала,

божествена, като сонетен стих,

а боговете вместо теб са плакали

и са удавили в сълзи копнежа тих?

 

Космичен лъч в нощта невероятна

събуди богородичното в мен.

А твоят глас е като ласка лятна,

избягала от есенния плен.

© Николай Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??