Aug 17, 2024, 8:38 AM

Боксерки за Поета 

  Poetry
125 3 3

БОКСЕРКИ ЗА ПОЕТА

 

Нали си нямам вече свестни гащи,

молецът ги направи на мильо,

в бутик с бельо влетях със: – Хайде, наште! –

че барем да се барна с чифт бельо.

 

Разкърших рамене, изпуках стави

и хвърлих се в прекрасен шопинг тур –

ухаеше в бутика на дъбрави,

напръскани с изящен „Hot Couture”!

 

А вътре – сутиени и бикини,

но аз – нали от малък съм естет,

като че ли Луиджи Бокерини

засвири в мен тържествен менует!

 

Чифт боксерки ми грабнаха окото.

Девойката зад щанда дъх стаи! –

готов бях със Мане, Моне и Джото

да я рисувам с маслени бои!

 

А в пробната направо се изкефих –

туй бицепси, туй трицепси и торс!

Броих за тая екстра някой лев – и

бях вече пич отвсякъде, of course!

 

Щом с тия светли боксерки се барна,

направо ще съм фърст и намбър уан! –

prêt-à-porter за кеф на цяла Варна

ще спретна покрай градския фонтан!

 

11 август 2024 г.

гр. София, 21, 55 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??