БОКСЕРКИ ЗА ПОЕТА
Нали си нямам вече свестни гащи,
молецът ги направи на мильо,
в бутик с бельо влетях със: – Хайде, наште! –
че барем да се барна с чифт бельо.
Разкърших рамене, изпуках стави
и хвърлих се в прекрасен шопинг тур –
ухаеше в бутика на дъбрави,
напръскани с изящен „Hot Couture”!
А вътре – сутиени и бикини,
но аз – нали от малък съм естет,
като че ли Луиджи Бокерини
засвири в мен тържествен менует!
Чифт боксерки ми грабнаха окото.
Девойката зад щанда дъх стаи! –
готов бях със Мане, Моне и Джото
да я рисувам с маслени бои!
А в пробната направо се изкефих –
туй бицепси, туй трицепси и торс!
Броих за тая екстра някой лев – и
бях вече пич отвсякъде, of course!
Щом с тия светли боксерки се барна,
направо ще съм фърст и намбър уан! –
prêt-à-porter за кеф на цяла Варна
ще спретна покрай градския фонтан!
11 август 2024 г.
гр. София, 21, 55 ч.
© Валери Станков Все права защищены
туй бицепси, туй трицепси и торс!
Да ще да те пусне Владето, да ми дойдеш на Владая...