Борба
Стоя си аз в моята стая
и самота и скръб ме обвива.
Чудя се и се мая
как да разбера таз реалност крива.
Белите стени студено ме гледат
и тайни помисли шъпнат.
Ръцете ми нервно треперят,
а ушите ми да чуят тези гласове тръпнат.
Но вместо тайна аз да чуя,
до моето съзнание тежка въздишка достига.
Оглеждам се, за да видя отде идва таз звучна струя
и пред очите ми тъжна картина се издига.
През малък прозорец, в съседната къща.
аз виждам младо момиче.
Тя поглед пълен със сълзи към мене обръща,
поглед, търсещ свята надежда.
Но изведнъж земята потрепва.
Тъмни сенки от ъглите се поклащат.
И момичето със страх трепва,
а сенките за врата я хващат.
А зная – за трети път започва таз борба,
за трети път тез двамина воини сили ще кръстосат.
И демонът иска тя да е мъртва,
и иска сенките душата ù да жигосат.
След предишните две борби
момичето без сили останала е,
а сърцето ù от болка обилно кърви
и с вяра повяхнала е.
А демонът адски продължава с крака да я тъпче,
с острите си нокти душата ù да дере.
Тя присвита, жадно се опитва въздух да всмуче
и за да отвърне, сили се опитва да събере.
Ако имах глас, с цяло гърло щях да изкрещя -
„Демоне проклети, остави тази млада душа,
тя от живота нищо не е видяла още,
а ти искаш насила да ù го измъкнеш.”
И бих крещял още по-силно от преди -
„Момиче, не се предавай,
на младите си крака се изправи
и на демонската сила с още по-голяма отвърни!
Извади своя златен, свещен меч,
застрашително ти с него замахни,
и с все сила на най-далеч
тоз черен Дявол отпрати.
Нека Во веки веков той се веч не завърне
и в пламъците на Ада да гори,
и дори земята да преобърне,
да не може да те намери!
П.П: Това стихотворение го написах в изблик на чувства. Не съм спазвал никакви правила. Броят на сричките също не е спазен.
Написах го в чест на една моя приятелка, която в момента се бори с тежко заболяване.
Не съм кой знае колко вярващ, но ще съм ви благодарен, ако отправите една молитва тя да се оправи.
Благодаря предварително! :)
© Виктор Табаков All rights reserved.
С ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ И С ЦЯЛАТА СИ ДУША СЕ НАДЯВАМ ПРЕКРАСНАТА ТИ ПРИЯТЕЛКА ДА СЕ ОПРАВИ!!!!!!!!!
С УВАЖЕНИЯ!!!!!!!!!!!