Jun 29, 2010, 8:10 PM

Борба / Орисия 

  Poetry » Civilian
745 0 2

1. Животът - борбена арена -

     те предизвиква на дуел.

    Оголен, неподготвен срещу него

     заставаш - правиш се на смел...

 

2. Опитваш всячески да го излъжеш,

    да го надхитриш - нямаш начин друг...

     Ситуациите умно комбинираш,

    за да не те удари в гръб...

 

3. Така каляваш воля, сили, нерви...

     Създаваш във живота нов живот...

    А утре твоят млад наследник

     борбата пак ще продължи... до гроб...

 

4. ...Това е орисията човешка -

     сега се бориш ти, а утре - той...

      И в тази тъй безкрайна въртележка

      се молиме за мъничко покой

 

5. на нашите страдалчески души, ограбени

    от алчния, коварен, гнусен свят...

    С последни сили борим се за залъка...

    Но пак си вярваме във нещо... Пак!

.......

6. И ти не спираш! С удари под пояса

    те изненадва всеки идващ ден...

    Но му отвръщаш с хитрост и умения,

    които придобиваш в тоз дуел...

© Таня Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Така е, Алекс! Никой не казва, че е лесно. От нас зависи дали ще приемем живота си като "орисия", с преклонена глава или ще се борим, за да сбъднем мечтите си....Както е написано и в твоята "Молитва". Хареса ми!
    Благодаря ти!
  • Животът е трудна и жестока борба...
    Хареса ми!
Random works
: ??:??