1. Животът - борбена арена -
те предизвиква на дуел.
Оголен, неподготвен срещу него
заставаш - правиш се на смел...
2. Опитваш всячески да го излъжеш,
да го надхитриш - нямаш начин друг...
Ситуациите умно комбинираш,
за да не те удари в гръб...
3. Така каляваш воля, сили, нерви...
Създаваш във живота нов живот...
А утре твоят млад наследник
борбата пак ще продължи... до гроб...
4. ...Това е орисията човешка -
сега се бориш ти, а утре - той...
И в тази тъй безкрайна въртележка
се молиме за мъничко покой
5. на нашите страдалчески души, ограбени
от алчния, коварен, гнусен свят...
С последни сили борим се за залъка...
Но пак си вярваме във нещо... Пак!
.......
6. И ти не спираш! С удари под пояса
те изненадва всеки идващ ден...
Но му отвръщаш с хитрост и умения,
които придобиваш в тоз дуел...
© Таня Георгиева Всички права запазени
Благодаря ти!