Jun 3, 2015, 9:03 PM

Ботев 

  Poetry » Civilian
356 0 0

Поклон пред юнака

с калпака,

що живота си дава

за свобода и за слава!

За подвига му велик

на всеки в душата отклик

да има -

и в лято, и в зима!

Да му поднасяме венец,

че той загина от вражи свинец,

че ние живеем си добре,

щото героят за нас умре!
И той пример ни даде

и никога не ни продаде,

а днес...о, днес - срам

край на Александър Невски святия храм!

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??