Поклон пред юнака
с калпака,
що живота си дава
за свобода и за слава!
За подвига му велик
на всеки в душата отклик
да има -
и в лято, и в зима!
Да му поднасяме венец,
че той загина от вражи свинец,
че ние живеем си добре,
щото героят за нас умре!
И той пример ни даде
и никога не ни продаде,
а днес...о, днес - срам
край на Александър Невски святия храм!
© Георги Всички права запазени