Ще избягам от теб –
накъдето ми видят очите.
И много далеко.
Ти твърдиш...
Неее! Твърде лично е
...да ме обичаш.
Ще прескоча баира.
Ще избягам през девет царства,
та чак във десето...
Но няма да кажа как ще вървя...
Ти ли ще ме последваш?! О, не!
Не ще ме намериш днес.
Виж , утре някак си ... по-различно е.
И твърде лично....
(Пак ме стяга чепика).
Ще се събуя, и боса ще бягам,
боса ще тичам.
Не ще мина по пясъка. Знаеш.
Твърде хладен е още.
Но ще стъпча жаравата с боси нозе.
Нестинарската...
Какво за иконата? Душата ми е икона на ...
не светица. (Е, и свещица си паля),
понякога.
Затова ще тичам.
Ще...
Ще...
Ще...
Накъде ли? Накъдето ми видят очите.
А и ...
Докато те ... открия.
© Нели All rights reserved.