Изплита лилавата прежда
денят над върхари и път,
в лъчите на тиха надежда
безгласно потъва дъхът.
Звънят във простора юздите
на пурпурна, нежна тъга
и чезне Всемирът в очите
с невидима бяла сълза.
Резен хляб в небето жълтее,
Венера прегръща нощта.
Поспри миг. Зад теб руменее
свенливата млада зора.
© Ивита All rights reserved.