Миризма на питка от фурната идва,
а масата битова покривка я покрива,
отгоре наброяваме в нечетни числа
приготвени с любов постни яситя.
Тамянът съска в ръцете стари,
обикаля бавно всичките стаи,
за здраве, щастие, късмет,
благополучие, просперитет.
После питката гореща се дели
и всеки в парчето си ще провери
дали в него паричката се крие,
а после от виното бързо ще отпие.
Забравят се ежедневните проблеми,
потапяме се в празнични промени.
Наслаждаваме се до зори
и щастие навред цари.
А на самотните души по света
пожелавам им здраве, топлота.
Да бъдат обичани, да не са сами,
да ги посрещнат приказни, спокойни дни!
© Мира All rights reserved.