25 dic 2014, 16:33

Бъдни вечер 

  Poesía » Otra
507 0 0

Миризма на питка от фурната идва,

а масата битова покривка я покрива,

отгоре наброяваме в нечетни числа

приготвени с любов постни яситя. 

Тамянът съска в ръцете стари,

обикаля  бавно всичките стаи,

за здраве, щастие, късмет,

благополучие, просперитет.

 

После питката гореща се дели

и всеки в парчето си ще провери

дали в него паричката се крие,

а после от виното бързо ще отпие.

 

Забравят се ежедневните проблеми,

потапяме се в празнични промени. 

Наслаждаваме се до зори

и щастие навред цари.

А на самотните души по света

пожелавам им здраве, топлота.
Да бъдат обичани, да не са сами,

да ги посрещнат приказни, спокойни дни!

© Мира Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??