България
Един народ, останал без вяра,
един народ, останал без хляб,
един народ, загубил очертания
в един изгубен свят.
Един горд и мисловен народ,
един малък, но велик народ.
Сбор от две племена -
тишина, спокойствие и войственост.
В далечината на миналото,
отстоявайки своята цялост,
в една твърдина, разяждана
от разврат и пиянство.
Отстоявайки на бурите,
издигнал се и светел като звезда,
стряскаща в съня великите.
Моя мъка и моя любов.
Мой далечен и свиден дом.
Моя България.
© Кети Иванова All rights reserved.