Бутилка вино, кутия цигари.
Показват се белезите, като медали.
Любовниците гледат на тях,
като тайни които трябва да бъдат разкрити.
Като птичка в златна клетка.
Като червей на кукичка.
Като в изтъркан роман принцеса,
повръщаща всяка приказка.
Като бебе мъртво родено,
като звяр прострелян от думи.
Разкъсващ на две всеки,
които иска да го засегне.
...опитваме се да бъдем свободни.
© Станислав Русев All rights reserved.