Изгърмя и тоз балон –
на престъпния си трон,
разпрострян над цял народ,
че царувал Октопод.
Октопода, Октопода
вече днес не е на мода.
Вместо Алексей в пандиза,
в Президентството ще влиза...
Ала разликата май
тук къде е, се не знай.
Октопод и Президент
сливат се в един момент
и все пó се изяснява:
в бедничката ни държава,
несломим на своя трон
властва Цар Хамелеон!
© Борко Бърборко All rights reserved.